IJsland

IJsland maatwerk reizen

IJsland een inspiratiemaatwerk reizen

 

IJsland, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. IJsland is één van de laatste stukjes onbedorven wildernis van Europa en gunt de bezoekers een kijkje in de keuken van de wordingsgeschiedenis van de aarde. Tijdens een IJsland vakantie ziet u warme bronnen, kokende modderpoelen en pruttelende zwavelbronnen die een opmerkelijk contrast vormen met ijskoude gletsjerrivieren en watervallen. En dat allemaal op slechts drie uur vliegen van Nederland!

IJsland, dat ongeveer drie keer zo groot is als Nederland, ligt in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan net ten zuiden van de poolcirkel. Het heeft een oppervlakte van 103.000 km².  Daarmee is IJsland het op één na grootste eiland van Europa, alleen Groot-Brittannië is groter. IJsland is het meest westelijk gelegen land van Europa.
Er wonen zo’n 300.000 mensen (2009) op IJsland, hiervan woont ruim de helft in de hoofdstad Reykjavík en zijn voorsteden. De rest van de bevolking woont verspreid over het land in de boerderijen en dorpjes.
Het binnenland is zo goed als onbewoond, het bestaat vooral uit lavavelden, bergen, rivieren, grind- en steenwoestijnen en gletsjers.

IJslanders spreken oud-Noors. Het is de oorspronkelijke taal die door de eerste eilandbewoners gesproken werd. Tegenwoordig spreken en verstaan de meeste IJslanders Engels.

IJsland inspiratie jeepvakantie

maatwerk reizenVanaf Amsterdam vliegt u in ca. 3 uur naar het bijzondere IJsland. Na een nacht in een uitstekend 4 sterren hotel centraal gelegen in Reykjavik, reist u onder begeleiding van een zeer ervaren Engelstalige gids/chauffeur per 4x4 superjeep langs tal van hoogtepunten van zuidelijk IJsland.

De superjeep komt op plekken waar u met normale voertuigen niet kunt komen. U reist over een aantal prachtige 4x4 tracks en maakt kennis met de verbluffende winterse wereld buiten de gebaande paden.

Prachtige watervallen, machtige gletsjers, pruttelende en sissende geothermische gebieden, zwemmen in een natuurlijk warme bron, gletsjerwandelen, zwarte zandstranden, geweldige canyons, de fascinerende gletsjerlagune  Jökulsárlón, het op de UNSECO Werelderfgoed geplaatste Þingvellir, u beleeft het allemaal! U heeft een uitstekende kans om het noorderlicht aan de hemel te zien dansen.  Onderweg verblijft u namelijk twee nachten in de knusse, persoonlijke, Hrífunes guesthouse, een perfecte plek voor het spotten van het noorderlicht. Uw laatste nacht tijdens deze reis verblijft u weer in het hippe Reykjavik.

 ====

noorderlichtmaatwerk reizen IJsland

In IJsland wacht  een buitengewoon noorderlicht avontuur wacht. Na een nachtje in een uitstekend 4 sterren hotel centraal in Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, te hebben verbleven reist u onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige reisleider langs het ene na het andere hoogtepunt van zuidelijk IJsland en gaat u op jacht naar het noorderlicht.

U bezoekt daarnaast onder andere het Northern Lights Centre in Reykjavik,  het op de UNSECO Werelderfgoed geplaatste Þingvellir Nationaal Park, prachtige watervallen, het pruttelende en sissende geothermische gebied rond de beroemde geiser Gysir, de fascinerende gletsjerlagune Jökulsárlón.

Bovendien maakt u kennis met de ruige landschappen met bergformaties, gletsjers, vulkanen, zwarte zandstranden en steile kliffen. U maakt een uitstekende kans om het noorderlicht aan de hemel te zien dansen.  Onderweg verblijft u namelijk 3 nachten  op  perfecte plekken voor het spotten van het noorderlicht, gaat een avond wandelend op jacht naar het noorderlicht en indien gewenst kunt u ‘s nachts gewekt worden wanneer het noorderlicht de hemel kleurt. Uw laatste nacht tijdens deze reis verblijft u weer in het hippe Reykjavik. Kortom u krijgt in korte tijd heel veel IJsland voorgeschoteld!

 =======

IJsland over de ringwegdsc_0837

U begint uw rondreis op het internationale vliegveld van Reykjavik. Via  natuurfenomenen als Geysir, Gullfoss en de Hraunfossar reist u door het woeste noorden van IJsland naar het Mývatn-meer. In deze verbluffende omgeving verblijft u twee nachten voordat u via het ruige oosten naar het zuiden van het land reist. U sluit uw reis af in de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, Reykjavik. Een onvergetelijke reis langs ontelbaar veel hoogtepunten. Iedere dag weer zult u versteld staan van de ontdekkingen.

uiteraard kan deze reis ook in tegengestelde richting

========================

deze reizen zijn slechts voorbeelden: alles is mogelijk want ik werk alleen met maatwerk . gegarandeerd in hotels met sanitaire voorzieningen in uw hotel kamer..

we hebben ook enige pareltjes waar u echt in en boutique hotel verblijft

IJsland paarden