Nederlandse Antillen en Caribische eilanden

De bestemmingen voor bounty stranden

Caribische eilanden

Caribische eilanden:

Aruba, Bonaire Curaçao,

 

 

Aruba

Op Aruba schijnt het hele jaar de zon en is de temperatuur altijd 28 graden. Wat wil je nog meer? Heel soms regent het maar dat is dan maar even maar wel erg hard. Er is altijd een passaat wind, die constant uit de zelfde richting waait. Daardoor groeien de divi divi bomen maar in een richting. Je kan er heerlijk duiken en de prachtige onderwaterwereld aanschouwen. Ook een tocht over het eiland is de moeite waard. Wanneer de zon is verdwenen kan je genieten van de vele carnavalsshows, cafés, en restaurants.

Bonaire

Wanneer je gearriveerd bent op Bonaire raak je ongetwijfeld in gesprek met de bevolking. Uit het eerste gesprek zal meteen blijken  dat de bevolking trots is op hun eiland. Het is een rustig eiland waarbij de toeristen vooral gaan genieten, tijdens hun bezoek, van de schitterende onderwaterwereld die er is. Omdat er altijd een golfstroom is, zijn er meer vissoorten te bewonderen dan op welke ander plek ook in de Carribean. Het is mogelijk om op 51 plaatsen rechtstreeks vanaf het strand te gaan duiken en zelfs op 17 plaatsen is het mogelijk om daar te snorkelen.

Een tocht over het eiland is ook zeker de moeite waard. Je vindt er prachtige planten en inheemse diersoorten. Ook s’avond is er genoeg te doen. Je kan er genieten van gezellige terrasjes, uitgaan en eventueel een casino bezoeken.

Curaçao

Op Curaçao aangekomen zal je meteen van de Nederlandse cultuur herkennen. Er zijn veel gebouwen en landhuizen met typische Nederlandse namen.

Het eiland bezit geen lange witte zandstranden, maar wel veel intieme kleine stranden met prachtige baaien. Ongeveer 30 verschillende baaien zijn een bezoek waard. Bijna overal is wel wat te eten, of zijn er bedjes te huur. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens u bezoek aan het eiland is Bon Bini Beach. Vanaf deze stranden is het mogelijk om direct te snorkelen en er zijn prima plaatsen voor de duikers. Ook kan je  er met dolfijnen zwemmen, wat een gewaarwording is voor iedereen die het doet.

Willemstad is een levendig stadje met een drijvende en een overdekte markt. Het is daar levendig en er valt altijd te onderhandelen over de prijs. Grappig is het pleintje bij de Deli France: de sfeer doet er echt erg Frans aan. Natuurlijk mag koffie op een terrasje aan de pontjesbrug niet ontbreken. Bezoek ook het OtroBanda aan de overkant van de baai, waar een hele andere sfeer je tegemoet komt.

 

 

 Caribische eilanden

 

 

Sint Maarten

 

Een luxe zonvakantie met culinaire verrassingen

 

St. Maarten is een aangename verrassing in de Caribbean: een luxe vakantiebestemming en een exotische ontdekking.

Op het eiland St. Maarten gaat de ontspannen. Al snel ontdek je de unieke combinatie van sferen. St. Maarten (of St. Martin) is al bijna 4 eeuwen de enige plek ter wereld waar Nederland en Frankrijk direct aan elkaar grenzen.

St. Maarten is het kleinste eiland ter wereld dat bij twee landen hoort, met een Franse en Nederlandse helft. St. Maarten heeft maar liefst 37 parelwitte zandstranden, een heldere azuurblauwe zee en pure bounty eilandjes voor de kust. Maar St. Maarten staat ook bekend als culinaire hoofdstad van de Caribbean, met toprestaurants met een goede Franse keuken in Gran Case en sfeervolle terrassen aan het water.

Op St. Maarten vind je perfecte maritieme omstandigheden. Het is dan ook een geliefde bestemming voor zeilers. Dankzij de rijke onderwaterwereld kun je er fantastisch duiken en snorkelen. Ook surfers zijn hier in hun element. Daarnaast zijn er rustige baaien met ondiep water voor een vakantie met de kinderen

Bovenwindse eilanden

St. Maarten hoort samen met Saba en St. Eustatius tot de Bovenwindse eilanden in de Caribische Zee. Voor eiland hoppen in het Caribische gebied is St. Maarten de ideale bestemming. Door de centrale ligging maak je prachtige trips. Je ‘hopt’ zo per boot of met een korte vlucht naar Saba, St. Eustatius, St. Kitts & Nevis, St. Barths en Antigua. In Great Bay bij Philipsburg, de Nederlandse hoofdstad van St. Maarten, varen enorme cruiseschepen elke dag aan en af.

Op St. Maarten vind je zowel sfeervolle kleine hotels als luxe all in Resort of vila’s direct aan het strand. Ook voor duiken of zeilen is St. Maarten een ideale bestemming. Het weer op St. Maarten is het jaar rond heerlijk. Grand Case in het Franse deel bestaat uit een lange straat, waar je het ene na het andere culinaire restaurant vindt. Het stadje wordt dan ook druk bezocht door culinaire lekkerbekken. Marigot is ook een uiterst Frans stadje, waar je de typisch Franse sfeer proeft in een van de vele cafés of bars. De kleurrijke markt is ook zeker een bezoek waard.

 

Sint Barth

maatwerk reizen
Het meest exotische, en ook  meest exclusieve eiland is wel St Bart (Saint Bathélemy ). Hier heerst een echte Franse sfeer, en soms denk je dat je op de Côte d’Azur bent in plaats van ergens ver weg in de Caribische zee. Dit is typisch een eiland waar de jetset zich graag laat zien. De hoofdstad Gustavia, laat zich dan ook kennen door een groot assortiment dure kledingzaken, een jachthaven met exclusieve jachten, cocktail bars en culinaire restaurants.

Op Sint Barth laat het publiek zich ook graag zien met een hoedje van Maurice Chevalier. Je ziet ze in alle vormen en maten.

Er is een groot assortiment aan luxe hotels en de vlucht naar St Barth is een sensatie op zich. de korte landingsbaan, direct achter een berg, zorgt wel voor een spectaculaire landing. Maatwerk reizenMaatwerk reizen Antillen

Sint Barth is niet groot, maar overal op het eiland is wat te doen of te zien, en een huurauto is wel aan te raden.

 

Maak net even wat meer van je vakantie naar de Caribische eilanden

vraag mij vrijblijvend om advies voor een bijzondere reis naar deze bestemmingen