MADAGASKAR

 Madagaskar reisadvies op maat

Madagaskar

Weinig landen in de wereld hebben zo unieke floar en fauna als Madagaskar. Het eiland kent een grote diversiteit aan landschappen die sterk afwisselen. Van tropische bossen naar witte stranden en woestijn en alles er tussenin. Natuurlijk zijn de Baobab bomen en lemuren bekend en kan je in het juiste seizoen ook gaan walvis spotten.

Sainte Marie

Sainte Marie is een heerlijk tropisch eiland met veel begroeiing en lege stranden.

Er zijn verschillende activteiten te ondernemen op dit mooie eiland aan de oostkust van Madagaskar, zo kun je hier bijvoorbeeld snorkelen, duiken, walvissen spotten (in juli en augustus) en vissen. Naast de lege stranden zijn er ook authentieke visserdorpjes om te bezoeken. Een heerlijk relaxte manier om uw rondreis door Madagaskar te beëindigen.

Red Tsingymaatwerk reizen Madagaskar reisadvies

Red Tsingy, ook wel bekend als Tsingy Rouge, is een park met puntige rotsformaties in prachtige kleuren, variërend van vanille tot donkerrood.

Het relatief kleine park Red Tsingy bestaat nog maar zo’n 50 jaar en is gevormd door ontbossing en erosie. De indrukwekkende kleurpalletten veranderen met de lichtval van de dag. Tsingy betekent letterlijk ‘op de tenen lopen’ en verwijst naar de puntige formaties.

Ranomafana National Park

Ranomafana Nationaal Park is een van de meest spectaculaire parken van Madagaskar. De goede ligging, uitstekende infrastructuur en grote biodiversiteit maken dit park tot een populaire bestemming.

De grote biodiversiteit van dit park maken het een unieke en populaire bestemming. Naast veel diersoorten zijn er ook een hoop plantensoorten te ontdekken. Er zijn verschillende wandeltochten te maken door dit prachtige park. De korte paden kunnen, zeker in het hoogseizoen, druk zijn. De langere tochten zijn dan een stuk rustiger en absoluut de moeite waard als je wildlife wil bekijken.

Isalo National Parkmaatwerk reizen Madagaskar reisadvies

Het Isalo Nationaal Park is een drukbezocht, ruig park met bergen waar canyons zijn uitgeslepen door rivieren.

Dit park met ruige landschappen ligt 700 km ten zuiden van Antananarivo. De fauna van dit park is iets minder uitgebreid, hoewel de ringstaartmakis in grote aantallen aanwezig is. De flora daarentegen, is spectaculair met 500 plantensoorten waaronder de olifantsvoet en palmsoorten.

Nosy Be

De Nosy Be ligt aan de noord-westkust van Madagascar en is een geweldig strand resort.

Het tropische klimaat en goede ligging maken de Nosy Be tot een strandbestemming bij uitstek. Het is een rustige plek met suikerplantages, rum distilleerderijen en lemurs die genieten van hun rust. Daarnaast kan je er prachtig snorkelen en duiken en kan je het bos in om wilde dieren te bekijken.