Tijgersafari India

Tijgers, ongekend prachtige natuur, luxe lodges, cultureel erfgoed.

 tijgersafari India beleef het andere India. Maatwerk reizen Zambia maatwerk reizen Oman maatwerkreizen Zuid-Afrika Dubai en Abu Dhabi

Tijger Safari’s naar India

India, een van de meest fascinerende Wildlife bestemmingen ter wereld. Waar anders kunt u op 1 reis leeuwen, luipaarden, tijgers, olifanten en neushoorns zien? Op deze unieke safari zoekt u met uw privé gids naar de Big Five van India.

Wij gaan van de gebaande wegen in India en laten u graag kennismaken met de prachtige safarimogelijkheden van het land.Waar Afrika bekend staat om de safari en India bekend staat om de prachtige tempels laten wij u toch graag concurrerende safariplekken zien in India.

 Satpura NP, 

tijger safari IndiaHet terrein van Satpura National Park is vrij robuust en bestaat uit zandsteen pieken, smalle kloven, ravijnen en dichte bossen. Er leven tal van diersoorten zoals tijgers, luipaarden, wilde honden, beren, stekelvarkens, de Indische neushoorn en nog veel meer. Het park is gelegen in de deelstaat Madhya Pradesh in Centraal-India.

Een van de 2 lodges in Satpura park die wij aan kunnen bevelen is de Reni Pani jungle lodge. Een kleinschalige lodge met in het landschap verspreide lemen hutten met een prachtige veranda en ruime kamer voorzien van alle gemakken. Gidsen schromen niet om midden in de nacht in de rij te staan voor een ticket om met een boottocht op de rivier mee te kunnen gaan.

maatwerk reizen india safari  

Tijgersafari IndiaKanha NP,

Het Kanha National Park staat bekend als het mooiste wildlife reserve van India. Het park is zo’n 340 vierkante kilometer groot bestaande uit loofbossen, graslandschappen, heuvels en rivieren. Daarnaast leven er nog honderden soorten vogels en dieren in het park, waaronder tijgers. Iedereen die van natuur houdt zou hier een paar dagen moeten rondbrengen!

 De lange vlucht en rit per auto om er te komen absoluut de moeite waard. Zeker in de ochtendgloren heeft het park een magische uitstraling. De kans dat je daadwerkelijk een tijger hier goed aanwezig.

In het park leven ook nog genoeg andere bijzondere dieren. Dit in combinatie met de schitterende natuur maken het een prachtige plek om een paar dagen door te brengen.Het Kanha National Park staat bekend om de glooiende weiden en de rivierdalen.maatwerk reizen India

Er leeft een groot aantal herten in het park, Deze zijn het beste te zien tijdens de bronstijd, dan  komen ze in grote aantallen samen.

 

 

 

Bandhavgarh NP

Tijgersafari India
In Bandhavgarh kun je tijgers in hun natuurlijke omgeving zien
Het is een oase in een exploderend land. Bandhavgarh is een groene postzegel in de drukke provincie Madhya Pradesh in India.

Tezamen met de bossen van Umaria en Katni omvat het beschermde deel zo’n 437 km². Met als belangrijkste inwoner de geelzwart gestreepte koning van het bos. Er is in dit park ook een hele grote kans de tijgers te zien. De permits voor het  park worden tegenwoordig wel beperkt uitgegeven.

 

Tijgersafari IndiaPench NP,

Pench National Park ligt in Centraal India, op de grens tussen de staten Madhya Pradesh en Maharashtra. Het gedeelte dat open is voor toeristen is, heeft een oppervlakte van zo’n 100 km². Pench National Park of te wel Pench Tiger Reserve is één van de 6 tijger reservaten in de staat Madhya Pradesh. Het is relatief makkelijk bereikbaar en naast tijgers kun je er veel verschillende diersoorten spotten.

 

 

Tijgersafari IndiaRanthambhore National Park

Het landschap van het Ranthambore National Park kenmerkt zich door de variatie van dichte rijke bossen, open vlaktes, afgewisseld met steile hellingen en indrukwekkende rotsformaties. De natuur van het park is zeer bijzonder en maakt een bezoek aan deze regio in Rajasthan een must voor natuurliefhebbers.

Op een steile rots in het park bevindt zich een imposante ruïne van een  fort. Het bouwwerk dateert uit de 10de eeuw. Hier verbleven de maharadja’s van Jaipur, de vroegere heersers van de Indiase koninkrijken, wanneer ze kwamen jagen in het Ranthambore National Park.

Doordat het natuurgebied veelvuldig door toeristen wordt bezocht, zijn de tijgers inmiddels gewend geraakt aan auto’s, waardoor de imposante dieren vaak van dichtbij te bewonderen zijn. De hele dag, ook overdag heb je een grote kans om ze te spotten.

 

Sri Lanka

Olifanten, bergen, mooie dorpjes, culinaire verrassingen en luxe strand resorts