NAMIBIE

 

Namibië maatwerk reizen. Maatwerk reizen Zambia maatwerk reizen Oman maatwerkreizen Zuid-Afrika Dubai en Abu Dhabi

maatwerk reizenNamibie

Ontdek Namibië! Namibië is landschappelijk gezien een land van uitersten. Van uitgestrekte zandduinen, woestijnen tot het wild in het Etosha National Park.

Namibië is heel dun bevolkt, op sommige dagen komt u bijna niemand tegen. In het zuiden ligt de Fish River Canyon, de op één na grootste canyon van de wereld. Namibië kent ook een van de oudste woestijnen ter wereld, de Namib woestijn, met de bekende sossusvlei.

Rondreizen door Namibië is betrekkelijk gemakkelijk, zeker als u met een van onze groepsreizen meegaat. Reist u individueel dan kunt u tijdens uw vakantie in Namibië kiezen voor een huurauto of een terreinwagen.

“Een onmetelijk, betoverend landschap. Puur. Vaak onaangeraakt. Oneindig.
Het ritme van de woestijn. Ruimte voor stilstaan en bewegen. Gewoon zijn. “

De stilte en de kracht van deze plekken staan in fel contrast met onze vaak al te jachtige en luidruchtige leefwereld. Ontdek de rijkdom van zuidwestelijk Afrika, reizend van weelderige natuurparken tot de prachtige kleurschakeringen van de woestijn. Het land nodigt uit om stil te staan bij deze pracht en om zo opnieuw onze eigen innerlijke rijkdom te ontdekken.

Namibië is het land van weidse uitzichten en prachtige landschappen. Geniet van de veelzijdigheid van dit mooie land: van de droge zandduinen van de Kalahari-woestijn tot het kustplaatsje Swakopmund en van de diepe kloven van Fish River Canyon tot de grillige rotsformaties van Damaraland. Ga zelf rijden met een luxe 4x4 huurauto en ontdek de uitgestrekte vlakten van Namibië.

Namibië is een bestemming die goed gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld de Okavango Delta in Botswana of een van de exclusieve safariparken in Zambia en Zimbabwe.

Sossusvlei

De Sossusvlei is een klei-vallei in het midden van de Nabibwoestijn. De vallei is onderdeel van het Nabib Naukluft NP in Namibie. Majestueus rijzen de 325 meter hoge, roodoranje zandduinen op uit de vlakte met geel savannegras. De oranje zandduinen rond de Sossusvlei zijn het handelsmerk van Namibië.

Her en der staan een paar uitgedroogde boomstronken. Fotosucces is verzekerd in het spel van licht, schaduw en rood zand. En al is een klim naar de top afzien, het uitzicht mag je niet missen.

De duinen rond de Sossusvlei in het centrum van de Namibwoestijn zijn niet alleen de oudste en hoogste zandduinen ter wereld, maar ook het handelsmerk van Namibië.

De duinen zijn de populairste attractie van het land. En dat in the middle of nowhere. Zo ver van de bewoonde wereld. Urenlang rijd je door een leeg landschap.

Etosha NP

Etosha is het grootste wildpark van Namibië. Het is één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om de Big Five te zien. Vooral de olifanten kun je haast niet missen in de open savanne.Je mindert vaart. Je moet wel. Een kudde zebra’s blokkeert de witstoffige zandweg. Ook aan de andere kant van de blokkade zie je een kleine file van personenauto’s ontstaan. In Etosha heb je niet per se een 4x4-terreinwagen nodig.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon een na de langste kloof ter wereld. In vijf dagen loop je door de ruige, spectaculaire en snikhete canyon. Een goede conditie is vereist.

Je zou verwachten dat een naam als Hell’s Corner niet al te uitnodigend klinkt. Maar niets is minder waar. Met graagte dalen wandelaars van over de hele wereld af naar de diepte van de Fish River Canyon, om daar onder meer deze bocht te nemen.

Het gaat zelfs zo ver dat je de wandeling maanden van tevoren moet reserveren. Afdalingen geschieden bovendien in groepen. Op eigen houtje de tocht ondernemen is in de verstikkende woestijnhitte van zuidelijk  Namibie  gevaarlijk.

Nkasa Rupara National Park off the beaten track

 

Buffels en Moerassen vol krokodillen, grote groepen nijlpaarden die badderen in de rivier en in de verte kijkt een kudu verschrikt op. Het Nkasa Rupara National Park is een van de grootste wetlands van Namibië en je spot hier genoeg wildleven tijdens je safari.In het park leeft de grootste concentratie buffels van Namibië, dus deze imposante dieren zie je sowieso. En met zijn 560 nijlpaarden en meer dan vijfhonderd krokodillen is de kans vrij groot dat je deze ook kan afvinken van je lijstje. Daarnaast houd je je ogen open voor olifanten, leeuwen, luipaarden, wilde honden, hyena’s, bavianen en allerlei soorten hertjes, zoals kudu’s en impala’ het Nkasa Rupara National Park ligt helemaal in het uiterste noordoostelijke puntje van Namibië in de Caprivi regio. Je veblijft in Nkasa Lupala Tented Lodge

Caprivi

Caprivi is een wetland, en een prachtige oase in het verder droge Namibie de Caprivi regio of Caprivi strip. De 400 kilometer lange strook land in het uiterste noordoosten die Namibië verbindt met niet alleen Angola en Botswana maar ook met Zimbabwe en Zambia Daardoor wordt het heel aantrekkelijk via Caprivi een bezoek te brengen ana bijvorbeeld de Victoria falls of Botswana

Damaraland

Damaraland begint ten Noorden van Swakopmund en loopt helemaal door tot Etosha. Het is een ruige woestijnachtige regio, met rotsen en bergen. Ook lopen er diverse dieren rond zoals gemsbokken, struisvogels en leguanen.

De eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt in Damaraland zijn de twee hoogste bergen van Namibië: de Spitzkoppe en de Brandberg.

De Spitzkoppe is het hoogste punt van een groep rotsen op anderhalf uur rijden van Swakopmund. Je vindt hier prachtige rotsformaties.

De Brandberg is de hoogste berg van Namibië. Bij zonsondergang licht deze berg rood op en daar heeft het ook zijn naam aan te danken. Het is zeer geliefd bij klimmers. Daarnaast zijn hier rotsschilderingen te vinden, waaronder de beroemde White Lady. Deze is met een gids te bezoeken.

Bushmans Paintings Twyfelfontein

Een van de hoofdattracties van Damaraland zijn de Bushman Paintings (rotstekeningen) in Twyfelfontein. Deze tekeningen staan op de Unesco werelderfgoedlijst. De tekeningen zijn in rots gekerfd en dus niet geschilderd.

Dicht bij Twyfelfontein (in Kunene) vind je de Orgelpijpen (organ pipes). In een kleine kloof vind je rotsen die tot een serie zuilen zijn geërodeerd. Je vindt de organ pipes langs de weg als je vanaf Twyfelfontein in de richting van Burnt mountain rijdt. Het is een kleine site, die leuk is om erbij te doen.

Zo’n 50 minuten rijden van Twyfelfontein in de richting van het plaatsje Khorixas ligt het Versteende Woud (Petrified Forest). Je loopt hier met een gids door een kleine site waar je verschillende (delen) van versteende bomen ziet. De bomen zijn al miljoenen jaren oud.