Tanzania - Kenia

voorbeeldreizen Tanzania

TANZANIA

Wie kent Tanzania niet van de Serengeti met de indrukwekkende groepen gnoes en zebra’s die jaarlijks de grote trek maken door delen van Tanzania en de Masai Mara in Kenia.

Serengeti

De jaarlijkse migratie in de Serengeti en de unieke Ngorongoro krater zijn slechts twee van de hoogtepunten die Tanzania u kan bieden. Het Oost-Afrikaanse land blinkt uit in uitgestrekte nationale parken en de enorme diversiteit aan wild. Het is naast Kenia dan ook één van de beste bestemmingen om vele soorten en grote aantallen wild in hun natuurlijke habitat te kunnen ontmoeten. Naast de Big Five kunt u hier ook jakhalzen, arenden, hyena’s, kudu’s, lammergieren en zeer zeldzame wilde honden tegenkomen.

Serengeti is Oost-Afrika’s beroemdste nationale park. En met 14.763 km2 aan beschermd gebied is het ook nog eens een van de grootste. Het gebied bestaat uit uitgestrekte en voor het oog eindeloze grasvlaktes. Hier en daar gebroken door acacia bomen e

Een bezoek aan de Serengeti is naast de Ngorongoro krater een “must” als je naar Tanzania op vakantie gaat. Het park kent de grootste wildpopulatie in Afrika, is zeer uitgestrekt en heeft een bijzondere diversiteit aan landschappen. Ga op zoek naar de “big 5” of, afhankelijk van het seizoen, de honderdduizenden wildebeesten en zebra’s tijdens de grote migratie.

En naast eerder genoemde hoogtepunten zijn ook de mindere bekende parken Lake Manyara, Tarangire, Ruaha, Katavi en Mahale Mountains zeer aan te raden.

Het indrukwekkende uitzicht van de Ngorongoro spreekt natuurlijk tot ieders verbeelding  ….de uitgestrektheid van dit landschap is werkelijk fenomenaal en een “must see” voor iedereen die naar Tanzania gaat op vakantie

De Ngorongoro krater is de beste plek ter wereld om leeuwen te zien. De jaarlijkse hoefdierentrek door de enorme vlakte trekt ook veel cheeta’s en luipaarden aan. Vanaf de kraterrand kijk je het vlakke, groengele dal in. Eindeloos strekt de Ngorongoro krater zich 600 meter lager voor je uit in het noorden van Tanzania niet ver van de grens met Kenia

Het Ngorongoro dal is volledig omsloten door de cirkelvormige bergrug. Het is de grootste vulkaankrater ter wereld die niet onder water is gelopen. Het dal beslaat zo’n 260 vierkante kilometer.

 

Maar ook de wat rustigere parken in het zuiden hebben voldoende te bieden , zeker voor de vakantiegangers die meer het gevoel wil hebben helemaal allen in de wildernis te zijn. ook daar zijn een grote diversiteit aan dieren te vinden en zeker ook prachtige lodges die je het echte “out in Afrika” gevoel geven.

 

 

Selousmaatwerk reizen Tanzania

Selous is het enige wildreservaat in Oost-Afrika waar je off-road mag rijden, in tegenstelling tot de nationale parken. Daardoor mag je in Selous rijden waar je wilt waardoor je dicht bij de dieren kunt komen. Selous is nog altijd ongerept en puur natuur, er lopen geen asfaltwegen doorheen.

Door de immense Rufiji rivier die door het gebied stroomt, is er in Selous een zeer gevarieerd landschap ontstaan van dichtbeboste gebieden, rivieren met grote zandbanken, meren en zeer open gebieden. Dichtbij het Africa Safari Camp is een hotspring met een meertje waarin je kunt zwemmen in water met een temperatuur van 37 graden Celsius. Dieren houden niet van thermaal water en blijven op afstand. Na een heerlijk bad onder de warme waterval kun je je safari voortzetten.

Selous is één van de grootste fauna- en gamereserves ter wereld. Het Selous Game Reserve ligt in het zuiden van Tanzania, aan de oostkust van Afrika. Het werd vernoemd naar een beroemde Britse jager op groot wild en natuurbeschermer, Sir Frederick Selous. Het is door UNESCO aangewezen als reservaat en een World Heritage Site sinds 1982 vanwege de zeer diverse wilde en ongerepte natuur.

In totaal beslaat het park een oppervlakte van 54.600 km2 en heeft het extra bufferzones. Permanente bewoning door mensen of het bouwen van huizen zijn niet toegestaan binnen het reservaat. De Wildlife Divisie van het Tanzaniaanse ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Toerisme houdt zorgvuldig toezicht op alles wat het reservaat inkomt of uitgaat.

 

 

 

 

 

KENIA

het land van de Masai Mara met ene deel van de grote trek en het trotse Masai volk   die u misschien kent van de film : “De blanke Masai” maar ook het land met de prachtige stranden en een grote diversiteit aan attracties die u niet mag missen