Seychellen en Malediven

Duikpareltjes in de Indisch Oceaan

Seychellen maatwerk reizen

Seychellen maatwerk reizne Seychellen

De Seychellen zijn een groep eilanden in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan. Ongeveer twee derde van de eilandjes zijn niet of nauwelijks bewoond. Op het hoofdeiland Mahé  woont 90% van de inwoners.

Er zijn  meerdere talen als officiële landstaal: Engels, Frans en Seychels Creools.

Tot 1794 vielen de Seychellen onder Frans bestuur. Vandaar dat veel eilandjes een Franse naam hebben en dat Frans een officiële landstaal is. Al vanaf de 19de eeuw staan de Seychellen bekend als populaire vakantie en huwelijksreis bestemming. In 2011 heeft de Britse Prins William zijn huwelijksreis doorgebracht op de Seychellen.

 

Natuuur:

Ondanks de afgelegen plaats komen er toch zo’n 81 unieke plantensoorten voor op de Seychellen, die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Eén daarvan is de vanille-orchidee, maar ook veel andere wilde exemplaren. Bird Island is het eiland van de Seychellen waar elk jaar zeker een miljoen Bonte Sternen komen om te broeden. Reuzenschildpadden tref je hier ook veel aan. Er zijn verschillende natuurreservaten, daardoor wordt veel van de natuur behouden en worden zelfs bijna uitgestorven diersoorten als de zwarte papegaai daar nog aangetroffen.

Op het eiland Praslin zijn de grootste kokosnoten ter wereld te vinden. Deze zijn afkomstig van de Coco de Mer palmen.
Voor de duikers en snorkellaars, heeft de onderwaterwereld ook veel moois te bieden. Er zijn bijzonder veel mooie tropische vissen te zien en er is nog veel levend koraal. Beau Vallon is een van de mooiste stranden op het eiland Mahé.

Als je aan de Seychellen denkt, dan roept dit meteen een beeld op van zon, zee en strandvakanties. Doordat er meerdere prachtige eilandjes zijn, kunt u gaan eilandhoppen. Kies bijvoorbeeld het hoofdeiland Mahé en combineer dit met La Digue waar je goed kunt fietsen en de reuzenschildpad kunt zien. Sluit af op Praslin, het eiland met de mooie stranden en de Coco de Mer. Ons aanbod varieert van verblijf in luxe  en middenklasse accommodaties. Wij kennen de Seychellen en de accommodaties uit eigen ervaring en adviseren u graag over de mogelijkheden.